Over ons

Wie houden zich achter de schermen bezig met de
Podcast-Academy? Leer ons hieronder kennen.

Jelle Koolstra – Directeur Clipjesfabriek

“Podcast is een geweldige toepassing voor het onderwijs. Leren terwijl je aan het reizen of sporten bent. Er gebeurt in het mbo en hbo nog niet zo veel op dit gebied, maar genoeg om hoopvol over te zijn. Dat moeten wij in kaart brengen, die mensen moeten wij aan elkaar gaan verbinden. Ooit was ik docent wiskunde/muziek, ooit heb ik twintig jaar bij NCRV/KRO gewerkt… en ik vind het heerlijk om in de Clipjesfabriek onderwijs en podcast (en video) te combineren.”

Emily Boone – Podcasthost Het Leermoment

“Als podcasthost van ‘Het Leermoment’ leer ook ik door te luisteren. Of dat nou in gesprek is tijdens opnames met studenten, professionals of politici, of tijdens het luisteren van mijn favoriete podcasts in mijn vrije tijd. Podcasts zijn voor mij een bron van kennis en inspiratie, iets wat vaker gebruikt zou moeten worden in het onderwijs. Ik wil mij graag inzetten voor het omzetten van podcasts naar social media promovideo’s. We hebben met ‘Het Leermoment’ bewezen dat podcasts niet alleen leerzaam zijn, maar ook succesvol kunnen worden gepromoot.”

Roan Eberhardt – Projectmanager Clipjesfabriek

“Podcasts bestaan er in alle soorten en maten en zijn voor jong en oud. Het is makkelijk te beluisteren, dus waarom gebruiken we dit platform niet vaker om te leren? Is het makkelijk om een goede podcast te maken, en waar leer je dit eigenlijk? Hoe mooi is het als de mogelijkheden van Podcast voor iedereen toegankelijk zijn. Na met veel verschillende soorten media gewerkt te hebben wordt podcast voor mij weer een nieuwe uitdaging.”

Iris Horsman – Programma coördinator 13 t/m 24 jaar, De Nieuwe Bibliotheek, Almere

“Voor bibliotheken is podcast een nieuwe dienst. Zowel in faciliteit als in collectie. Met de Podcast Academy bieden we de collectie op een nieuwe manier aan maar door ook de workshops aan te bieden waarin men leert hoe je een podcast maakt, spelen we in op leven lang ontwikkelen. Met de podcaststudio voegen we ook een nieuwe dienst toe aan de mogelijkheden van onze bibliotheek en versterken we onze positie als huiskamer van de stad.”

Leontine van Melle – Projectleider Innovatie, Flevolandse bibliotheken

“Leren door te luisteren, op een moment dat het jou uitkomt. Het is mogelijk met podcast! Ik vind het heerlijk om naar een informatieve conversatie te luisteren, de nabesprekingen van mijn voetbalteam te volgen of gewoon te lachen om een ‘Echt gebeurd’ verhaal dat met humor verteld wordt. Zaten we in de prehistorie niet altijd al rond een kampvuur verhalen te delen om te leren van elkaar? Podcast luisteren is wat mij betreft de ultieme kampvuur ervaring van vandaag. Intiem, warm en informatief.”

Sterre van Haren – Social Media Producer Clipjesfabriek

 “Op TikTok en Instagram zie je de invloed van podcast tegenwoordig overal. Bij de Podcast-Academy geloven we dat podcasts niet alleen op social media thuishoren, maar ook in het klaslokaal. Als webdesigner en degene achter onze social media strategie, ondersteun ik de Podcast-Academy.”