Seminar

Zet het in je agenda! 25 januari 2024 houden wij het seminar over podcast in het mbo en hbo. Dit doen wij met gasten uit de podcastwereld die mogelijkheden zien voor podcast in het mbo en hbo.

Wil je meer informatie over het seminar? Scroll naar beneden.

 

Donderdag 25 januari 2024

Het podcast over podcast seminar

Leren door te luisteren, een boodschap die wij als Podcast-Academy erg belangrijk vinden. Op het seminar ervaar je in vier uur tijd  waarom je podcast moet maken, hoe je podcast moet maken en wat je rendement is voor het onderwijs.

Reserveer je plek!

VOL = VOL Wil je op de gastenlijst? Vul dan het formulier in onderaan de pagina of druk op de knop hieronder.  

🔗 Programma

12:30 – Inloop met koffie en thee.

13:00 – Welkom door dagvoorzitter Rudy Nicola en presentatie van Ernst-Jan Pfauth, oprichter van De Correspondent en maker van de podcast POM. Over podcast en onderwijs. Ernst-Jan vertelt het verhaal hoe je interactiviteit rond een aantrekkelijke podcast bouwt, en hoe je een aflevering kunt zien als talloze bouwstenen voor nog meer educatieve momenten.

13:25 – Presentatie Daphne Blokland, van de podcast Kleine meisjes worden groot. Over hoe zij young adults kon bereiken. Daphne vertelt hoe het is om een podcast uit de grond te stampen die binnen de kortste tijd populair werd en niet alleen haar leven, maar ook dat van de luisteraars enorm beïnvloedde. Zij benadrukt hoe belangrijk het is om een veilige omgeving te creëren waar jonge mensen zich gehoord en gezien voelen en hoe je daar het voortouw in kan nemen door bijvoorbeeld een podcast. 

13:40 – Presentatie Malou Holshuijsen, schrijver, columnist en maker van de podcast ‘Het komt nooit meer goed’. Over podcast en kwetsbaarheden. Malou gaat in op hoe je een goed verhaal vertelt. Verder hoe belangrijk het is om je kwetsbaar op te stellen en hoe je dat op een veilige manier doet. Hoe je een veilige situatie voor een gast creëert en hoe je gasten voorbereid op een deelname aan een persoonlijke podcast en hoe je met een persoonlijk verhaal een universeel probleem bespreekbaar maakt en dat podcast een medium is waarin je kan laten zien dat het geen zwakte is wanneer je je mening bijstelt naar aanleiding van de visie van je gesprekspartner of berichten van luisteraars. 

13:55Vraag en antwoord.  De aanwezigen gaan in gesprek met de VIPS aan de PodKast onder leiding van Rudy Nicola. 

14:15 – De nadelen van Podcast, waarom je het niet zou moeten willen. Daphne Blokland, Malou Holshuijsen en Emily Boone hebben ook kennisgemaakt met de schaduwkanten van podcast. Want het klinkt leuk ‘miljoen views’ maar er gebeuren ook ongelukken. Sterre van Haren sluit aan bij het gesprek. Zij gaf deze week een interview aan Linda meiden over podcast en pestgedrag. Rudy Nicola bevraagt hen.  

14:35 – Koffie en lopen naar je workshop

15:00BIOSCOOP VOOR JE OREN. Audio in volle glorie.

🎧 Verrijk je podcastervaring met ‘BIOSCOOP VOOR JE OREN’, een workshop gepresenteerd door Raymond van de Laar & Ruben Dekker, de meesterbreinen achter Koffer 23. Ontdek het verhaal achter de succesvolle podcast, leer de geheimen van de productie en laat je betoveren door de kracht van geluid. Voor geluidsfreaks en cultuurminnaars.

15:00 – PODCAST ALS LESVORM. Van strategie tot didactiek. 

Door Nico Oud, Emily Boone en onder leiding van Rudy Nicola.

🎙️ Verken de wereld van podcasting als een innovatieve lesvorm in de workshop. Duik diep in de lessen die zich lenen voor podcast (burgerschap?), ontdek de rol van studenten en krijg inzicht in cruciale aspecten bij publicatie. Voor docenten en studenten.

15:00WAT MOET DE BIBLIOTHEEK MET EEN PODCAST? Een brainstorm.

📚 In de bibliotheek hebben we boeken, zelfs luisterboeken.. maar wat moeten we met podcasts? Bespreek samen of dit medium een waardevolle aanvulling kan zijn. Wij delen ervaringen met de PodKast in Lelystad en Almere, vragen andere ideeën voor de rol van podcasts in de bibliotheek. Wil je ontdekken of dit medium de bibliotheekervaring kan verrijken? Doe mee aan deze boeiende brainstormsessie en help de bibliotheek ‘luisteren’! Voor bibliotheekprofessionals.

15:45 – Wissel van ronde

15:45 – PODKAST.  Leren door te luisteren.

👂🏽 Tijdens deze openbare podcast praten experts Raymond van de Laar, Ruben Dekker, en expert Jan-Pieter Geersing onder leiding van Jelle Koolstra. JP werkt onder meer voor NRC-audio en verzorgde de audio bij de documentaire/podcastserie MH17. Een gesprek met elkaar èn met de aanwezigen. Wil jij meer leren over hoe je boeiende verhalen creëert, vormgeeft en hoe je het beste je stem kunt laten horen? Dan is deze workshop voor jou.

15:45 – MENS OF MACHINE LEARNING?  

🔍 Onderzoeker Anne-Wil Kramer van Anywyse onthult haar wetenschappelijke bevindingen over de invloed van door AI gegenereerde podcasts op onderwijs en leerresultaten. Je kunt zelf proberen hoe deze AI gedreven vorm van podcast maken werkt. Daarnaast deelt communicatieontwerper Luuk Toebes tijdens deze sessie waardevolle inzichten en praktische tips voor het maken van podcasts om van te leren. Wat betekent het proces en welke voordelen brengt het podcast als medium met zich mee?

16:30 – Bekendmaking van de beste podcast voor het mbo en hbo. We kijken/luisteren naar de eerste podcast gemonteerd met videosnippets. 

17:00 – Borrel

📍Locatie

De Nieuwe Bibliotheek – Stadhuisplein 101, 1315 XC Almere

🎤 Onze sprekers

Benieuwd wat wij voor elkaar kunnen betekenen? We kijken graag naar de mogelijkheden voor de ontwikkeling van podcast. Je kan contact met ons opnemen via info@podcastacademy.nl

Bemachtig je plek op de gastenlijst: