Podcasting 2024: de revolutie van Authenticiteit en AI

Dennis Binnekade 🟠 (Podcast Expert) helpt het MKB met podcast. In zijn bedrijf Podcast voor Bedrijven wijst hij bedrijven de weg om eigen podcasts te maken, zonder dure studio, eenvoudig te monteren en te publiceren. Dat is nou net wat de #Podcast-Academy ook doet, maar dan voor het mbo en hbo. Het is boeiend gesprek tussen Dennis en Jelle Koolstra, ook al omdat Dennis de podfather onder zijn vrienden mag rekenen; niemand minder dan Adam Curry.

Adam Curry is een vriend, want Dennis wist net iets meer van bitcoins af. En nu is Adam een ambassadeur van het bedrijf van Dennis, waarin hij podcast introduceert in het Midden en Klein Bedrijf (#MKB). Adam Curry is worldwide erkend als PODFATHER, de uitvinder van de podcast. Steve Jobs betrok Curry erbij toen #Apple de iPod introduceerde. Dus Curry wil je er graag bij hebben.

Dennis Binnekade is muzikant en samen met een collega gefascineerd geraakt door podcast. Drie maanden geleden startten zij Podcast voor bedrijven, om het MKB te helpen met betaalbare podcast-oplossingen, helpen om hun verhaal te maken, te delen en impact te maken zonder de last van dure faciliteiten. En het is misschien verrassend, maar eigenlijk vooral logisch dat wij van Podcast-Academy met een vergelijkbare dienstverlening bezig zijn. De Academy wil namelijk podcast introduceren in het mbo en hbo. Inderdaad; om hun verhaal te maken, te delen en impact te maken zonder de last van dure faciliteiten. De Academy ontwikkelde bijvoorbeeld de PodKast, zodat docenten een mobiele studio makkelijk het lokaal binnen kunnen rijden. Stekker in het stopcontact, druk de recordknop in en wij zijn aan het opnemen. Dit gesprek werd ook met zo’n PodKast opgenomen. Maar daar straks meer over.

Dennis betrekt ook nadrukkelijk AI in zijn dienstverlening. In 2024 zal dat volgens hem een grote vlucht maken. Na de opname helpt AI bij de nabewerking en transcriptie, maar ook bij de montage van videocontent voor bijvoorbeeld TikTok. AI weet wat het goed doet op TikTok en monteert voor jou de juiste ‘snippets’. AI is natuurlijk een recente ontwikkeling, dus nog beginnersproblemen maar het scheelt nu al veel tijd en arbeid. Ook dit zijn ‘de manieren’ van de  Podcast-Academy. Maak gebruik van de zegeningen van Chat GPT, laat die tool je podcast transcriberen en omzetten in een blog voor LinkedIn.

Dennis: “Als podcaster is het van essentieel belang om deze trends in overweging te nemen. Gebruik AI om het jezelf gemakkelijker te maken, de efficiëntie te vergroten en blijf authentiek in je verhalen. Het delen van hoogwaardige korte video’s op platforms zoals TikTok zal je bereik vergroten en nieuwe luisteraars aantrekken. De podcastrevolutie van 2024 is gaande en door mee te gaan met deze trends kun je niet alleen relevant blijven, maar ook floreren in het steeds veranderende medialandschap.”

Dennis en Jelle vinden elkaar ook in de waardering voor delen van kwetsbaarheid. Je niet mooier voordoen. Die truukjes van Instagram – kijk ons eens mooi en succesvol zijn – zijn wij zat. Laat maar gewoon zien wie je echt bent. Met je kwaliteiten, maar ook je tekortkomingen. Authenticiteit wordt gewaardeerd. Het zorgt ervoor dat je veel dichterbij je publiek komt. Overigens heeft dat eerlijk gezegd ook wel risico’s. Daar zullen wij op 25 januari tijdens het Seminar ook aandacht voor hebben.

Dennis Binnekade is er op 25 januari ook bij op het Seminar podcast in het mbo/hbo. En ik weet zeker dat hij niet alleen luistert 😉 Luister naar het hele gesprek van Dennis Binnekade en Jelle Koolstra in de Podcast over Podcast. Opgenomen met een PodKast.

https://open.spotify.com/episode/4LUqbYyQdhC1PDSqDieG1w?si=dd62be10711b45c of via youtube https://www.youtube.com/watch?v=05_HAwHc7G0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *